VOICE-OVER GEZOCHT.

Is het nou voice-over, voiceover of voice over? Hoe je het ook schrijft (de eerste is correct en wordt het meest gehanteerd); mijn stem staat tot je beschikking!

RUBEN DINGEMANS, AANGENAAM!

VOICE-OVER BOEKEN OF INHUREN.

Je wil je voice-over laten inspreken door een ervaren stem. Je wil een voice-over boeken die niet alleen professioneel & veelzijdig is, maar ook je boodschap met de juiste sfeer en klank brengt. Waarom zou je mij als voice-over inhuren? Ik zet het voor je op een rijtje:

01. VOICE-OVER NEDERLANDS

Zoek je een Nederlandse voice-over? Ik spreek neutraal, accentloos Nederlands. Of je nou een voice-over voor je bedrijfsfilm nodig hebt of een stem voor je uitleganimatie, voice response system, commercial of andere productie; ik heb veel ervaring & ik sta voor je klaar!

02. VOICE-OVER ENGELS

Mijn jeugd bracht ik deels door op een internationale school met Amerikaanse docenten. Mrs. Zotter (her real name) had zo'n mooie, donkere stem met een rauw randje. Terug in Nederland kreeg ik Brits Engels in het schoolrepertoire. Door die unieke mix van culturen is mijn natuurlijke, Engelse klank er één die naadloos past bij de zogenoemde Mid-European of Transatlantic producties. Wat dat betekent? Dat ik neutraal, Europees Engels klink en niet te Brits of te Amerikaans. Tenzij je dat wil natuurlijk!

Voice-over Amerikaans Engels

03. VOICE-OVER MAN

Waarom zou je voor een voice-over man kiezen? Er zijn verschillende associaties die verbonden zijn met een mannelijke of vrouwelijke voice-over. Waar een vrouwenstem als zacht, betrouwbaar en overtuigend kan worden ervaren, kan een mannenstem als sterk, neutraal of juist gezaghebbend worden ervaren. Inmiddels worden er ook genderneutrale of non-binaire stemmen aangeboden.

Het hangt natuurlijk helemaal af van wat je product, dienst of boodschap is en hoe je die wil communiceren. Elke voice-over brengt zijn, haar of diens eigen kwaliteiten met zich mee. Ik kan je als voice-over man voorzien van een zachte, betrouwbare, overtuigende, sterke, neutrale of juist gezaghebbende tone of voice. Zeg het maar!

04. MEER DAN TIEN JAAR ERVARING

Mijn eerste commercial sprak ik in op 29 november 2009 voor Stichting Kopenhagen Coalition. Met bijna vijftien jaar ervaring als voice-over en nog meer jaren als presentator, heb ik inmiddels zoveel verschillende klanken in mijn stemmenstal staan, dat er zeker eentje voor jou bij zit. Ik breng je boodschap met het juiste tekstgevoel en gepaste energie.

Hoe die allereerste keer klonk? Nou vooruit dan…zo dus.

WIE ER ZIT TE NEURIËN OP DE ACHTEGROND? DAT IS BO-RUSH! BORIS, JE WEET WEL; DE WINNAAR VAN IDOLS 2...

05. THUISSTUDIO, DUS SNELLE LEVERING

Ik werk het liefst in de studio waar jij als opdrachtgever met de regisseur en sound engineer samen met mij het beste uit jouw tekst halen.

Echter, sommige producties zijn haalbaarder als ik ze vanuit mijn thuisstudio lever. Van tevoren stel ik je een paar vragen en bespreken we wat je van de audio en van mij verwacht, de zogenaamde briefing. Hoe duidelijker je bent over wat je verwachtingen zijn, hoe beter ik aan je wensen kan voldoen.

Ik werk zelfregisserend met de volgende set-up: een Audio Technica AT2035 microfoon, Twisted Wave opname software en een Audient ID4 interface, waarmee ik binnen no-time kan leveren. Altijd binnen 24 uur. Zowel spoed als bloedspoed.

Je ontvangt de ongecomprimeerde wav-bestanden schoongeknipt in je mailbox en ik geef je desgewenst meerdere variaties. Je krijgt kosteloos een correctieronde voor de tone of voice, maar als we alles aan de voorkant goed doorspreken, is dat helemaal niet nodig. Meeluisteren kan natuurlijk ook, met je tool naar keuze (Zoom, Skype, Teams, you name it).

06. STEMACTEUR

Stemacteur gezocht? Ik sta ook tot je beschikking als voice-over acteur. Ik bied je met veel plezier, liefde en energie één van mijn typetjes of karakterstemmen aan. Van hysterische klant of verliefde vrijgezel tot nerveuze medewerker of superblij ei.

Voor Netflix sprak ik als stemacteur twee hoofdrollen in; de stoere side-kick Jonesy in “Kong, King of the Apes” en in “Cupcake & Dino”, waarin ik als kleine cupcake met een grote mond, alle klanken van mijn spectrum mocht aanspreken. Die roze cupcake voelt alle emoties: angst, blijdschap, grootheidswaanzin, verdriet, trots en ontroering.

Oh ja, hij zong af en toe ook een moppie. Of nou ja, zong…

YouTube video
Voorbeeld stemacteur Jonesy
YouTube video
Voorbeeld stemacteur Cupcake
YouTube video
Stemacteur & zanger

07. VRIENDELIJKE VOICE-OVER TARIEVEN

Wat moet een voice-over kosten? Dat begint met de vraag: wat heb je precies van me nodig? Afhankelijk van jouw antwoord kan ik je een duidelijke prijs geven. Als professionele voice-over hanteer ik voice-over tarieven die marktconform, maar vriendelijk geprijsd zijn. Bedrijfsfilm, webvideo, explanimation (mooi woord voor uitleganimatie), tv- of radio-commercial (lokaal, regionaal of landelijk), voice response, e-learning of social media; elke productie heeft zijn eigen tekstvolume, medium en tarief.

Mijn voice-over tarieven vind je hier

Blogs

"I am what I am, I am my own special creation. So come take a look..." ♩ Gloria Gaynor ♫

Hallo, kan je me horen?

Een vraag die ik je tijdens een livestream zou kunnen stellen en die allesbehalve overbodig…