Ruben Dingemans, aangenaam!

Het moest natuurlijk meteen pakkend zijn; de titel van mijn allereerste blogpost. Ik heb me suf gepiekerd, maar kwam tot de conclusie dat ik me simpelweg (opnieuw) wil voorstellen. Waarvan akte: Ruben Dingemans, aangenaam!

Je kan me kennen als presentator, voice-over of videoproducer. Naast professioneel babbelaar ben ik indo, kippenbaas, overwegend vegetariër en urban moestuinder. Maar ook doglover, zzp’er en Plastic Soup Foundation ambassadeur & content creator.

Deze blog valt niet geheel toevallig samen met de lancering van mijn nieuwe website: www.rubendingemans.nl.

Het werd namelijk hoog tijd dat ik mijn vitrine wat duidelijker en vollediger ging inrichten. Daarom is de nieuwe site onderverdeeld in dat wat ik doe en waar ik blij van word.

www.rubendingemans.nl/presentator

www.rubendingemans.nl/voice-over

www.rubendingemans.nl/videoproducer

PRESENTATOR

Het was niet eens mijn jongensdroom; presentator worden van een tv-programma. Ik ben er  een beetje ingerold na het meedoen aan een wedstrijd voor MTV, maar daar vertel ik je in een andere blog meer over. Als absolute beginner kreeg ik te maken met veel, heel veel dichte deuren. Was het geluk? Talent? Timing? Gunfactor? Geen idee. Misschien wel allemaal. Ik kreeg in ieder geval bij RTL4 mijn eerste kans en wel als presentator van het vakantieprogramma Nederland Fietst.

Vele programma’s en mediaproducties verder kan ik met trots zeggen dat ik een allround presentator ben. Zowel in het Nederlands als het Engels. Van laidback vakantieprogramma’s in m’n korte broek en slippers tot corporate video’s in m’n casual business attire. Van zwetende energieke live presentaties tot typetjes met nepsnor of zomerjurkje. Een chique zomerjurkje, dat dan weer wel.

Dat maakt mijn werk oprecht te gek; elke klus is anders! Kijk hier wat ik zoal heb gedaan.

VOICE-OVER & STEMACTEUR

Ook in het voice-over vak kreeg ik in het begin te maken met diezelfde dichte deuren. Terecht ook. Als goede presentator ben je niet automatisch een goede voice-over. Ook hier gold: veel oefenen en aanhouden loont. Inmiddels spreek ik als voice-over vanuit mijn thuisstudio of op locatie verschillende radio- en tv-reclames, social media campagnes, explanimations (uitleganimaties) en corporate video’s in. Maar het blijft ook een vak waarin ik me kan en wil blijven ontwikkelen.

Hoe mijn stem klinkt? Oordeel zelf.

VIDEOPRODUCER

Naast mijn werk voor tv als presentator, ben ik ook aan de slag gegaan achter de schermen als redacteur en verslaggever voor verschillende programma’s. Als mediamaker en videoproducer kan ik je daardoor op meerdere manieren helpen. Van concept tot script tot uitvoering. Zo mag ik me als ambassadeur inzetten voor Plastic Soup Foundation en maak ik als mediamaker verschillende content voor hun online (social) kanalen.

Er zullen vast nog wel wat schoonheidsfoutjes in zitten, maar ik wil je vast uitnodigen een kijkje te nemen op mijn nieuwe site. Ik ben er namelijk best trots op.

Stay safe, sane & sassy!

Ruben