PRESENTATOR.

RUBEN DINGEMANS

In het Nederlands or in fluently flowing English.

PRESENTATOR TV, ONLINE OF LIVE PODIUM

Presentator gezocht. Goed, maar wat voor één? Of het nou gaat om een presentator voor televisie, online media of live op het podium; elke discipline vraagt om een eigen stijl, focus en energie. Een enthousiaste presentator op je beeldscherm werkt nou eenmaal anders dan een energieke presentator in levenden lijve.

Van energieke live presentatie, vriendelijke corporate video tot inhoudelijk interview. Met veel ervaring op alle vlakken ben ik een veelzijdige, betrouwbare en professionele presentator of gastheer. Dat klinkt veelomvattend en dat is het ook.

Of je nou een Nederlandse presentator of een Engelse presentator zoekt; in beide gevallen ben ik je met plezier van dienst!

voorbeeld presentator Nederlands
voorbeeld presentator Engels

CORPORATE VIDEO, BRANDED CONTENT, EDUCATIE OF ENTERTAINMENT

Wat is je doel, wie is je publiek en wat heeft je productie nodig om die te bereiken?

Een presentator is pas geloofwaardig als hij gelooft wat hij zegt en overtuigd in wat hij vertelt. Veel verschillende presentaties verder ben ik een veelzijdige presentator die in jouw verhaal duikt en het zich eigen maakt. Ik presenteer desgewenst met enthousiasme, met rust of juist neutraal.

De ene productie vraagt om een neutrale verteller die niet afleidt van de inhoud, terwijl een video met humor juist om meer input en improvisatie vraagt en een dynamische video om een presentator die enthousiast is en snel kan schakelen.

Maak je gebruik van de laatste digitale mogelijkheden? Ik weet wat je nodig hebt als je productie gebruik maakt van virtual reality voor immersive media of als je werkt met greenscreen. Ik ben ook bekend in the volume, waarin ik met performance capture en motion capture als presentator en acteur in beweeg. Ik heb ervaring in hoe de technieken werken en hoe je je daar als presentator of acteur in kan manoeuvreren.  Dat scheelt tijd en energie, waardoor alle focus op het creatieve proces ligt.

ACTEUR

Soms heeft een productie net iets meer nodig van een presentator en valt het meer onder de noemer acteur. Vraagt je productie om een vette knipoog of moet er een rol gespeeld worden? Leuk! Kom maar door!

Voorbeeld acteur / karakters

EDUCATIE

Er is niets mooier dan je publiek te kunnen informeren, inspireren en activeren. Ik werk al jaren met veel plezier aan educatieve mediaproducties die het publiek weten te bereiken met belangrijke boodschappen.

Of het nou gaat om soft skills voor professionals, de schade van alcohol op de maatschappij voor burgers, seksueel online gedrag voor mensen met een mentale beperking of een kennismaking met moderne dans voor het basisonderwijs; met gepaste energie breng ik je boodschap over.

Voice-over Nederlands explanimation
Voice-over Nederlands explanimation
Voice-over Nederlands explanimation

TEKSTSCHRIJVER OF REDACTEUR

Het is belangrijk dat teksten goed zijn geschreven, dat wil zeggen; als presentatie-teksten. Met een achtergond in marketing, pr, redactie en verslaggeving, ben ik gewend om teksten vloeiend en organisch te (her)schrijven.

Jij kan het beste bepalen wat je wil vertellen, maar ik help je graag om de teksten vloeiend en vlot te maken, waardoor jouw verhaal beter overkomt. Dat kan door een tekst volledig door mij te laten schrijven of door de tekst door mij te laten redigeren. Welke je ook kiest; ik zorg er altijd voor dat je teksten de juiste flow hebben.

INTERNATIONAAL

Met ruime ervaring in zowel Engels- als Nederlandstalige producties, kan ik met plezier en trots zeggen dat ik regelmatig voor internationale producties wordt ingezet. Daarbij ben ik met Nederlands-Indische roots breed inzetbaar voor de markten Europa, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Zo werkte ik aan internationale producties voor o.a. ASM, Barry Callebaut, Unit 4, JLG Industries, Regal Rexnord en Vredestein.

Blogs

"I am what I am, I am my own special creation. So come take a look..." ♩ Gloria Gaynor ♫

Hallo, kan je me horen?

Een vraag die ik je tijdens een livestream zou kunnen stellen en die allesbehalve overbodig…