Dagvoorzitter.

Moderator.
Presentator.
Interviewer.

Vijf minuten voor aanvang. De techniek treft de laatste voorbereidingen, de Raad van Bestuur krijgt een final briefing en het publiek kijkt vol verwachting uit naar wat komen gaat.

We gaan live in drie, twee, één…

Of het nou om een symposium, livestream, evenement, vergadering, webcast of feestelijke opening gaat; elk event kent zijn eigen voorbereiding en spanningsboog.

Met veel ervaring in live, online en hybride events, ben ik je graag van dienst als een flexibele en veelzijdige dagvoorzitter, moderator of presentator. Een rol die zich ook vertaalt naar gastheer, interviewer, discussieleider, verbinder en time manager.

OPDRACHTGEVERS

 • ASM: intercontinental quarterly livestreams US, Europe & Asia.
 • Barry Callebaut: host of Treat Tomorrow; Shaping the future of chocolate indulgence.
 • Van Oord: intercontinental hybrid event with focus on Safety Day.
 • Hout- en MeubileringsCollege: meubelbranche in transitie.
 • Online Academy & Skills Town: Learning event
 • Nederlands Dans Theater: kennismaking moderne dans en theater
 • ALK: Webcast insectenbeetallergieën.
 • Unit4: Public Sector digital transformation journey.
 • Dienst Justitiële Inrichtingen: live event HRM.
 • Politie Nederland: hybride event HRM.

Super blij met de samenwerking!
Zijn ervaring, rust en flexibiliteit gaf mij zoveel vertrouwen en stabiliteit tijdens het event.
Mooi om te lezen dat onze deelnemers daar ook zo over dachten:

 • Fijne spreker, praat makkelijk.
 • Goede energie, brengt de sfeer en houdt de snelheid erin, zorgt voor verbinding tussen de sprekers en de deelnemers.
 • Hij doet het echt heel leuk; energiek, betrokken, met fun.
 • Creëert goede sfeer, stelt goede vragen aan de sprekers.

Vivian Gooren
Learning Event Online Academy

Ruben paste fantastisch bij ons evenement en was dan ook een grote bijdrage.

Ook al kwam pas kort voor het evenement de communicatie tot stand tussen Ruben en ons, was hij erg goed voorbereid op alle onderdelen en wist hij ons zelfs te helpen met het invullen van een gat in de tijdsplanning dat last-minute ontstond.

Daarom dus vanuit ons gewoon een 10 voor Ruben.

Nicky Roijen
The TU/e Career Events, TU Eindhoven

Ruben was cruciaal om de avond te laten slagen.

Zijn losse, benaderbare en vriendelijke manier van handelen waren erg fijn.

Het introduceren van de mensen op het podium, het enthousiasmeren van de zaal, het begeleiden van een chaos zoals het bouwen van de kettingreactie: het was allemaal perfect. Dank je wel!

Sjoerd Sieburg
Opening Windpark Zeewolde

Voor een online event met Gemeente Amsterdam, heb ik mogen samenwerken met Ruben Dingemans als presentator en dagvoorzitter. Niet alleen nam hij zijn research heel erg serieus, hij wist alle (onervaren) sprekers op hun gemak te stellen. Ik zou hem zo weer inzetten als presentator.

Eliane Roest
Capital C

Ik heb zitten genieten van de manier van presenteren, van het verheugen op wat er steeds komen zal en van het ervaren van het speciaal mogen meekijken en luisteren achter de schermen. Bedankt!!

Langdurig zieke patiënt/kijker van Genees-kunst
Livestream moderne dans rubendinuitzending van Nederlands Dans Theater (NDT)

Opdrachtgevers

REDACTEUR, INTERVIEWER, VERSLAGGEVER

Hoewel ik voor de schermen ben begonnen, heb ik ook achter de schermen gewerkt. Door op zoek te gaan naar mooie verhalen en die te vertalen naar mooie items die zowel het verhaal als de geportretteerde recht aandoen.

Van het vormgeven van een persoonlijk verhaal over de strijd tegen kanker, het voorbereiden en vastleggen van een geboorte op camera tot het volgen van de totstandkoming van een bijzondere songtekst.

Als redacteur, regisseur, interviewer en verslaggever werkte ik o.a. aan tv-programma’s als “De Beste Singersongwriter van Nederland”, “Sta op tegen kanker”, “Het Nationale Verkeersexamen” en “Ik Word Moeder”.

Een live event vergt een uitgebreide voorbereiding en als alles op het moment suprême samenkomt, staan dekzintuigen op scherp en de zenuwen wellicht ook. Ik ben er om je te ontzorgen. Op het podium zorg ik er voor dat iedereen zich op het toneel (en achter de schermen) senang voelt.

PRESENTATIE COACH / REGISSEUR

Als presentator weet ik als geen ander hoe spannend het kan zijn je verhaal te moeten vertellen, helemaal als je niet gewend bent om je verhaal op camera te delen. Ik regisseer je zodanig dat je met overtuiging en vertrouwen, maar vooral met plezier je verhaal deelt.

De werkzaamheden in die rol variëren en hangen af van wat de productie nodig heeft: Zo gaf ik mediatraining aan een Duitse theaterregisseur, neem ik de lead in panelgesprekken en zorg ervoor dat ieders aandeel de juiste aandacht krijg en gaf ik een masterclass presentatietechnieken voor een groep zelfstandig ondernemers tijdens hun workation in Frankrijk.

En wees gerust. Je hoeft geen rol te spelen.

Wees gewoon... jij.